Bekende artiesten verrassen inwoners van Kortenaken aan hun voordeur

In Kortenaken kunnen inwoners binnenkort een Bekende Vlaming op bezoek krijgen. Die komen in de gemeente 'kofferbakconcerten' geven bij mensen aan de voordeur. Inwoners moeten zich op voorhand inschrijven en zullen dan verrast worden door één van zeven Vlaamse artiesten, waaronder Kate Ryan en The Starlings.

De gemeente Kortenaken in Vlaams-Brabant wordt eind maart even overstelpt met Vlaamse artiesten. Die zullen door de straten rijden en optreden voor de inwoners. "Het zijn kofferbakconcerten", vertelt Liesbeth Andries van de cultuurdienst van Kortenaken. "We rijden effectief met de artiesten naar de huizen. Die zullen dan in de voortuin of aan de voordeur van mensen een miniconcert geven. Ze zullen telkens twee liedjes zingen, begeleid door een akoestische gitaar."

Vorige week besliste de regering dat, als de coronacijfers het toelaten, er vanaf april opnieuw culturele buitenevenementen kunnen plaatsvinden. Maar daar wilde de cultuurdienst van Kortenaken niet op wachten. "Ik denk dat iedereen nood heeft aan wat muzikaal vertier", zegt Andries. "Daarom hebben we beslist om de muziek tot bij de mensen aan huis te brengen. Het is wel fijn dat mensen nu met tien personen in hun tuin mogen staan, dan kunnen er wat meer mensen genieten van een concertje."

Inschrijven

De inwoners die een concert aan hun voordeur willen, moeten zich op voorhand inschrijven. "Dat kan vanaf vanavond. Maar ze kunnen enkel aangeven dat ze een concert willen. Welke artiest dan uiteindelijk langskomt, is een verrassing."

In totaal werken zo'n zeven Belgische artiesten mee aan de actie. "Onder andere Wim Soutaer, Axel Peleman, The Starlings, Guy Swinnen, Kate Ryan en Mama's Jasje zullen langskomen. Het was niet moeilijk om hen te strikken. Zij staan net als wij te springen voor een optreden", aldus Andries.

Meest gelezen