gemeente Grimbergen

Brug van Humbeek Sas deze zomer opnieuw twee maanden dicht

De brug van Humbeek Sas zal tijdens de maanden juli en augustus gesloten zijn voor het verkeer. De motoren, die zorgen voor het ophalen en neerlaten van het brugdek, moeten vervangen worden. 

De Vlaamse Waterweg laat de elektromechanische aandrijving van de brug van Humbeek Sas vernieuwen. Dat gebeurde vorige zomer ook al met de Brielenbrug in Tisselt. Het werk gebeurt door dezelfde aannemer. De werkzaamheden in Tisselt waren op tijd klaar. En, zegt de Vlaamse Waterweg, de nodige lessen zijn getrokken uit de technische problemen in de periode meteen na de ingebruikname van die brug.  

De werken in Humbeek starten op 6 juli en duren tot 5 september. "Eerst kunnen dan de kermis en de jaarmarkt van Humbeek Sas nog plaatsvinden en de werken zullen dan afgerond zijn bij het begin van het nieuwe schooljaar", zegt burgemeester Chris Selleslagh (Open VLD). 

Er zal gewerkt worden van zonsopgang tot zonsondergang. Tijdens die periode wordt de brug in haar hoogste stand vergrendeld en kan er dus geen verkeer over.  De omliggende wegen blijven echter wel beschikbaar. Er komt een identieke omleiding als tijdens de werkzaamheden in de eerste helft van 2019, toen de brug beschadigd raakte na een aanvaring. Fietsers en voetgangers zullen opnieuw een veerdienst kunnen gebruiken, van zes uur 's morgens tot middernacht. 

De Verbrande Brug ligt op de omleidingsroute. Deze brug ligt al op het omleidingstraject voor twee andere infrastructuurwerken en zal dus nog intenser gebruikt worden. De gemeente zal ook sluipverkeer op het jaagpad aan de Oostvaartdijk onmogelijk maken. Alleen landbouwers zullen daar  doorgang krijgen. 

 

Meest gelezen