Radio 2

Dilbeekse mama naar buitenland met gezonde koekjes: "Al in 350 winkels in België"

Evelien Coppens uit Dilbeek is met haar gezonde kinderkoekjes naar het buitenland getrokken. Lilalou-biscuits zijn momenteel al in 350 winkels in België te vinden, en moeten nu ook de Franse en Nederlandse kindjes overtuigen. 

Evelien Coppens (44) is moeder van Wout (8) en Lila (6). Toen ze maar geen gezond vieruurtje voor haar kindjes vond, besloot ze die zelf te maken. Dat vertelt ze in Start Je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel. "Ik vond het moeilijk om voedzame koekjes te vinden om dagelijks mee te geven naar school.  En dus ben ik zelf beginnen bakken en testen.  Omdat ik altijd al gedroomd had om onderneemster te worden, heb ik het groots aangepakt." Zo deed Evelien een marktonderzoek bij andere moeders, en ze merkte dat de vraag naar gezonde tussendoortjes heel groot was. 

De gezonde koekjes van Evelien zijn intussen in 350 winkels te vinden. Maar daar blijft het niet bij.  "Ik ben intussen naar de Nederlandse en Franse markt getrokken. Ook daar is er vraag, en lijken de eerste koekjes goed in de smaak te vallen." 

Testpanel

In het assortiment van de Lilaloubiscuits zitten de smaken haver, chocolade en kokos. Ze zijn 100% natuurlijk en gemaakt van natuurlijke granen zoals haver, gerst en spelt. "Er zit ook een pak minder suiker in, die is vervangen door rietsuiker", vertelt Evelien. Voor de uiteindelijke samenstelling heeft de Dilbeekse samengezeten met specialisten.  "Ik heb me omringd met voedingsdeskundigen,  een diëtiste en een kinderarts. Met hen heb ik gekeken hoe we een koek kunnen maken die gezond is en waar iederéén gelukkig van wordt." 

In de toekomst komen er nog nieuwe smaken bij. En die zullen net als de eerste varianten goedgekeurd moeten worden door het testpanel, bestaande uit Eveliens' kinderen Wout en Lila. 

Meest gelezen