Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Drone-aanval op olie-installaties in Saudische haven

In het oosten van Saudi-Arabië is zondag een drone-aanval uitgevoerd op de haven van Ras Tanoura, met als doelwit de olie-installaties van energieconcern Aramco. Dat bevestigt het Saudische ministerie van Energie. 

In een residentiële wijk in Dhahraan, waar duizenden werknemers van Aramco en hun families wonen, vielen dan weer resten van een raket naar beneden. Er zouden geen gewonden of noemenswaardige schade zijn, zegt Riyad.`

De aanval wordt opgeëist door de Houthi-rebellen uit Jemen. Volgens hen werden er 14 drones en een ballistische raket afgevuurd op olie- en militaire installaties in Saudi-Arabië. Dat land noemt de aanval op Ras Tanoura "een terroristische daad, gericht op de stabiliteit van de energiebevoorrading in de wereld."

Eerder op de dag had de militaire coalitie onder leiding van Saudi-Arabië een reeks luchtaanvallen uitgevoerd op stellingen van de Houthi-rebellen in Sanaa, de hoofdstad van Jemen (zie foto). De luchtaanvallen kwamen er na een toename van het aantal aanvallen met drones door Houthi-rebellen tegen Saudi-Arabië.

 

Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

De rebellen krijgen militaire steun van Iran en vielen eerder ook al olie-installaties in Saudi-Arabië aan. De haven van Ras Tanoura is de grootste olie-overslagplaats ter wereld. De drone-aanval gebeurde volgens het ministerie van Energie zondagochtend, waarbij de drone van over zee kwam. De raket zou zondagavond door de Saudi's zelf uit de lucht zijn geschoten.

Meest gelezen