ROBIN UTRECHT

Huisarts Patrik Vankrunkelsven dient klacht in tegen Artsen Voor Vrijheid: "Ze brengen volksgezondheid in gevaar"

Patrik Vankrunkelsven, huisarts en oud-politicus, heeft een klacht ingediend tegen Artsen Voor Vrijheid (AVV), een groep artsen die zich verzet tegen de coronavaccins. Dat schrijft De Morgen. Volgens Vankrunkelsven brengt AVV de volksgezondheid in gevaar. De Orde der Artsen bevestigt dat ze de klacht ontvangen heeft. 

Artsen voor Vrijheid verenigt enkele artsen die zich verzetten tegen vaccins. Ze verspreiden desinformatie over de coronavaccins via een professioneel ogende website, maar ook rechtstreeks in een brief aan huisartsen. Patrik Vankrunkelsven heeft nu klacht ingediend bij de Orde der Artsen tegen 17 artsen die de brief ondertekend hebben. 

"De vereniging zaait heel veel twijfel omtrent het toedienen van vaccins. Dat heeft wel degelijk gevolgen bij de bevolking. Als artsen, die toch nog altijd wat aanzien hebben, dergelijke twijfel over het nut en de gevaren van het vaccin verspreiden, dan gaan patiënten nog meer twijfelen dan nu het geval is", zegt hij.

"Artsen hebben ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Door dit te doen, vind ik dat ze de gezondheid van de bevolking in gevaar brengen. Ze verspreiden manifeste onjuistheden. Zo zeggen ze dat er al groepsimmuniteit zou bestaan tegen het virus. Of dat je het evengoed kan behandelen met bepaalde producten. Door dit soort onzin uit te kramen, bemoeilijken ze het werk van hun collega's."

De Orde der Artsen bevestigt dat ze de klacht ontvangen hebben en die onderzoeken, net als andere klachten die ze al ontving over AVV.

Meest gelezen