Kapster aan huis blij met heropstart: "Ik miste het sociaal contact met mijn klanten heel erg"

Ook kappers aan huis mogen vandaag opnieuw aan het werk, dat heeft het Overlegcomité vrijdag beslist. Joyce Vossen uit Essen is daar heel blij om. "De mensen zullen  gelukkig zijn dat ik weer bij hen thuis kan komen om hun haar netjes te maken", zegt ze.  

Joyce Vossen was net voor de eerste lockdown in maart vorig jaar als zelfstandige kapster begonnen. Daarvoor had ze 20 jaar in een kapsalon gewerkt. Toen ze noodgedwongen thuis zat tijdens de coronacrisis miste ze vooral het sociaal contact met haar klanten. "De eerste lockdown heeft maar twee maanden geduurd en toen dachten we dat het ergste achter de rug was. De tweede lockdown was voor mij zwaarder. Toen waren de kindjes naar school en had ik minder te doen. Ik miste het sociaal contact met mijn klanten heel erg."

We zijn een vergeten groep. We moesten zelf vaak op zoek naar antwoorden en bleven met veel vragen zitten

Joyce Vossen, kapster aan huis

Zelf bleef Vossen altijd positief en was ze nooit bang om haar zaak te verliezen. Toch zijn kappers aan huis, net als andere ambulante contactberoepen, volgens haar een vergeten groep. "De communicatie met de overheid verliep naar mijn gevoel niet altijd even soepel. We moesten vaak zelf op zoek gaan naar informatie en bleven vaak met veel vragen zitten."

Vossen gaat deze week eerst langs bij haar klanten in serviceflats. "Die mensen hebben niet de kans gehad om langs te gaan in een kapsalon en die zullen heel blij zijn om me terug te zien", voorspelt ze. 

Meest gelezen