Karel de Grote Hogeschool wil dat studenten elkaar leren kennen door brieven te schrijven

De Karel de Grote Hogeschool heeft een actie gestart zodat haar studenten elkaar kunnen leren kennen. Met de hulp van Sociaal Incapabele Michiel kunnen studenten zich inschrijven om pennenvrienden te worden met een nog onbekende medestudent. Evi Wouters van KdG licht de actie toe: "Wij willen studenten een mentale boost geven, en daarnaast biedt deze actie ze de mogelijkheid tot creatief amusement."

De Karel de Grote Hogeschool schakelt de hulp in van Sociaal Incapabele Michiel om studenten elkaar te leren kennen. Door de coronacrisis volgen hogeschoolstudenten hun lessen van thuis uit en hebben ze bijna geen sociale contacten met medestudenten. Met een nieuwe actie probeert KdG daar verandering in te brengen. Studenten kunnen zich opgeven om pennenvrienden te worden met een medestudent die ze naar alle waarschijnlijkheid niet kennen.

Evi Wouters van KdG zegt dat de actie een lichtpunt kan zijn voor de studenten: "Het is een raar jaar. Iedereen zit thuis en leert geen nieuwe mensen kennen op school. Met deze actie willen we de kans bieden aan studenten om elkaar toch te ontdekken. We proberen studenten een mentale opkikker te bezorgen, wat in deze vreemde tijden belangrijk is."

We proberen studenten een mentale opkikker te bezorgen, wat in deze vreemde tijden erg belangrijk is

Evi Wouters van de Karel de Grote Hogeschool

Studenten kunnen zich inschrijven voor de actie, en dan krijgen ze een do-it-yourself-pakket toegestuurd, zegt Wouters. "Wie zich inschrijft, krijgt een pakket met daarin enkele briefpapieren, stickers, een pen, en het materiaal dat je nodig hebt om een brief te versturen. Zonder envelop en postzegel ben je niets natuurlijk."

Naarmate de brief vordert komen er steeds leukere vragen zoals wie je, naast Belle Pérez, zou meenemen naar een onbewoond eiland

Evi Wouters van de Karel de Grote Hogeschool

Tom Borremans, de man achter Sociaal Incapabele Michiel, heeft het briefpapier van de nodige kapstokjes voorzien om het gesprek in gang te zetten. "In het begin staan er de normale dingen, zoals je naam en leeftijd. Daarna komen er steeds leukere vragen zoals wie je, naast Belle Pérez, zou meenemen naar een onbewoond eiland", zegt Wouters. 

Al meer dan 60 studenten hebben zich ingeschreven. De inschrijvingen lopen nog de hele maand maart.

Meest gelezen