Photo News

Opnamestop in ziekenhuizen in Aalst en Ninove beëindigd

In het Algemeen Stedelijk ziekenhuis van Aalst en op de campus van het OLV-ziekenhuis in Ninove worden vanaf vandaag weer nieuwe patiënten toegelaten. Vorige vrijdag bleken de uitbraken in beide ziekenhuizen onder controle.  

Op 11 februari werd een uitbraak van covid-19 vastgesteld op de campus van het OLV-ziekenhuis in Ninove.  "Een tiental patiënten was besmet en ook enkele medewerkers", vertelt woordvoerder Chris Van Raemdock van het OLV-ziekenhuis.  "We konden niets anders dan een mini-lockdown afkondigen."

Er werden geen nieuwe patiënten meer gehospitaliseerd en het bezoek werd stopgezet. Een week later werden ook de raadplegingen stilgelegd. Intussen zijn alle patienten en medewerkers herhaaldelijk gescreend. Vorige week vrijdag bleken er geen positive gevallen meer. De opnamestop wordt daarom opgeheven.  

Ook het ziekenhuis in Aalst opnieuw open

Ook op de campus van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis in Aalst was er een uitbraak. Op 23 februari testten patiënten en personeelsleden op verschillende afdelingen positief. Ook hier werd een opnamestop afgekondigd en  was bezoek niet langer toegelaten. Het ziekenhuis werd om de 72 uur gescreend om de besmettingshaarden in kaart te brengen.

Intussen blijkt de toestand veilig genoeg om weer nieuwe patienten toe te laten. Het ziekenhuis contacteert zelf de patiënten die op de wachtlijst staan om een nieuwe afspraak te maken.  Het ziekenhuis plant vanaf half maart weer op kruissnelheid te zijn. De gewone raadplegingen werden niet stopgezet.

kasto80

Meest gelezen