Politie vindt 14 flessen lachgas in taxi in Mechelen

In Mechelen heeft de politie tijdens een controle 14 flessen lachgas en een grote tas met ballonnen gevonden in een taxi. De passagier had ook zo'n 700 euro op zak, maar kon niet vertellen waar het geld vandaan komt. Alles werd in beslag genomen.

In de Elektriciteitstraat in Mechelen heeft de politie een taxi onderschept waarin 14 grote flessen lachgas lagen. De passagier had 9 flessen op de achterbank liggen, in de koffer lagen er nog 5. Zowel de passagier als de taxichauffeur zijn meegenomen naar het politiebureau. Ze kregen boetes voor het lachgas en een foute brandblusser, alles samen 2200 euro. Daar komen nog eens enkele processen-verbaal bij.

En ook aan de Blarenberglaan in Mechelen werd een auto tegenhouden, met een fles lachgas aan boord. De bestuurder kreeg al verschillende processen-verbaal omdat hij lachgas bij zich had. Begin dit jaar werden bij hem tuis nog 27 flessen lachgas in beslag genomen. De man bleek ook al 17 processen-verbaal te hebben voor het overtreden van de coronamaatregelen. De man, en zijn passagier, zullen voor de politierechter moeten komen.

Meest gelezen