oksun70

Sint-Jan-Berchmanscollege in Westmalle laat leerlingen die het moeilijk hebben weer voltijds naar school komen

Het Sint-Jan-Berchmanscollege in Westmalle roept een groep leerlingen voltijds terug naar school. Het gaat dan vooral om leerlingen die het moeilijk hebben met het afstandsonderwijs en die dreigen te buizen op het einde van het schooljaar.

De coronacrisis zorgt ervoor dat les volgen voor veel kinderen en jongeren een uitdaging is. Leerlingen vanaf het derde middelbaar mogen sinds eind oktober nog maar halftijds naar school. Dat maakt het er voor velen niet gemakkelijker op. "We merkten dat de resultaten van de kerstexamens bij sommige leerlingen écht heel zorgwekkend waren. We hebben geprobeerd om die leerlingen zes weken van dichterbij op te volgen maar dat heeft niet bij iedereen geholpen. Daarom vragen we hen nu om terug voltijds naar school te komen", vertelt directeur Eric Van Huffelen.

Geen vanzelfsprekende beslissing voor de school, want alles moet nog steeds op een coronaveilige manier georganiseerd worden. "Maximaal vijf leerlingen van een klas kunnen opgeroepen worden. Zij krijgen les in hun eigen klaslokaal, van hun leraar, met voldoende afstand van elkaar. Er zijn zelfs een paar leerlingen die ontgoocheld waren dat ze niet opgeroepen werden omdat ze ook graag terug naar school willen. Maar we geven voorrang aan leerlingen die het duidelijk nodig hebben voor hun punten", aldus van Huffelen.

Meest gelezen