Foto ter illustratie
Foto: Unsplash

Steeds meer winkeldieven verschuilen zich achter mondmasker, zonnebril en kap

Zelfstandigenorganisatie NSZ roept winkeliers in Antwerpen op om extra alert te zijn voor winkeldieven. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Vooral de winkeliers van de Kloosterstraat en omgeving worden de jongste tijd vaker het slachtoffer van winkeldiefstal. In veel gevallen verschuilen de dieven zich achter hun mondmasker, zonnebril en soms dragen ze ook een kap. Zo zijn ze onherkenbaar op camerabeelden. 

Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) heeft dit jaar al tientallen klachten ontvangen van winkeliers in de stad Antwerpen die het slachtoffer werden van winkeldiefstal. "Op camerabeelden is te zien dat dieven vaak niet alleen een mondmasker dragen, maar soms ook een zonnebril en een trui met een kap, waardoor ze totaal onherkenbaar zijn", zegt Nico Volckeryck van het NSZ.  

"Toch is het belangrijk om de politie te verwittigen bij elke winkeldiefstal", benadrukt Volckeryck. "Dan kunnen we het fenomeen beter in kaart brengen. Nu zit het in de buurt van het centrum: de Kloosterstraat en omgeving, maar we zouden willen weten of het ook op andere plekken in de stad gebeurt. We vragen ook aan winkeliers om heel alert te zijn als er iemand binnenstapt met zonnebril en kap. Ze zouden ook aan hun klanten kunnen vragen om hun zonnebril af te zetten, maar dat is minder klantvriendelijk", besluit Volckeryck. 

Meest gelezen