Studenten en professoren Universiteit Antwerpen voeren actie voor schoonmaakpersoneel

Studenten en professoren van de Universiteit Antwerpen hebben actie gevoerd om het schoonmaakpersoneel te steunen. Ze protesteren omdat de universiteit het huidige contract met het schoonmaakbedrijf heeft opgezegd, om te besparen. Dat contract is vervangen door een goedkoper exemplaar bij hetzelfde bedrijf. Daardoor krijgt het poetspersoneel nu slechtere werkomstandigheden.

Op campus Middelheim van de Universiteit Antwerpen zijn vanochtend heel wat studenten en professoren samengekomen om actie te voeren voor het schoonmaakpersoneel. De universiteit heeft met schoonmaakbedrijf ISS een contract onderhandeld dat 20 procent goedkoper is. De honderd schoonmakers, die al jaren de gebouwen poetsen, krijgen daardoor nu slechtere voorwaarden. De professoren en studenten vinden dat niet kunnen en hingen daarom spandoeken op.

(Lees verder onder de foto)

Concreet komt het erop neer dat het schoonmaakpersoneel van de Universiteit Antwerpen nu minder tijd krijgt om hetzelfde werk te doen. "We vinden het als studenten schandalig dat zoiets op onze universiteit gebeurt. Het poetspersoneel is van essentieel belang, zeker in tijden van corona", zegt studente Lola op Radio 2 Antwerpen. Vandaag zullen de professoren zelf de aula's poetsen uit protest tegen het nieuwe, goedkopere contract.

Meest gelezen