Radio 2

Valse brief over corona circuleert in Eeklo: “In de brief staat onzin over de bijwerkingen van het vaccin“

In Eeklo voert de politie een onderzoek naar een valse brief over corona. De briefschrijver beweert onder meer dat het coronavaccin een bedreiging is, en verwijst daarbij naar allerlei complottheorieën. “De politie is bezig met een onderzoek naar de afzender van de brief“, zegt Burgemeester Luc Vandevelde (SMS).

In Eeklo voert de politie een onderzoek naar de afzender van een brief vol valse informatie die inwoners afraadt om een coronaspuitje te laten zetten. De brief viel in de bus bij heel wat bewoners in straten in het oosten van de gemeente. “In die brief staat vooral onzin over de bijwerkingen die het vaccin zouden geven, nadat het uw lichaam is ingespoten. Zo maakt de brief je bijvoorbeeld wijs dat je lichaam zal veranderen, en dat je DNA zal aangepast worden”, waarschuwt Burgemeester Luc Vandevelde (SMS).

Ik ben er van overtuigd dat de inwoners van Eeklo beseffen dat dit een nepbrief is

Luc Vandevelde (SMS), Burgemeester van Eeklo

De briefschrijver verwijst ook naar allerlei complottheorieën. Zo staat er onder meer te lezen dat de Amerikaanse miljardair Bill Gates de wereld met zo’n 15% zou willen “ontvolken”. Vandevelde heeft echter vertrouwen in de inwoners van zijn gemeente: “Ik ben er van overtuigd dat de Eeklonaar verstandig genoeg is om te beseffen dat deze berichtgeving totaal niet klopt, en dat dit echt een nepbrief is.”

Vermoedelijk religieuze motieven

De politie werd meteen ingelicht toen de gemeente op de hoogte werd gebracht van het nepnieuws. “De politiediensten zijn dan meteen een onderzoek gestart. Ondertussen zijn ze bezig met het onderzoek naar de afzender en de uitgever van de brief”, vertelt de burgemeester.

De politie vermoedt dat er een religieuze groep achter de brief zit, omdat er allerlei Bijbelse verwijzingen in de tekst te lezen staan. “Deze piste zal alleszins grondig onderzocht worden”, besluit Vandevelde. 

kasto80

Meest gelezen