Animal Rescue Service

Vos gered uit illegale klem in Bierbeek

Leden van Animal Rescue Service hebben afgelopen vrijdag in Bierbeek een vos gered, die was terechtgekomen in een illegale klem aan een kippenhok. Het dier kwam er met de schrik vanaf. 

De VZW Animal Rescue Service uit Sint-Truiden kreeg afgelopen vrijdag een oproep binnen uit Bierbeek. Mensen hadden op een weide een vos zien spartelen, die vastzat in een klem aan een kippenhok. "We zijn met drie mensen ter plaatse gegaan", vertelt Mathieu Helleputte van de VZW. "We hebben meteen ook de politie verwittigd, aangezien zo een strop illegaal is."

"We hebben dan geprobeerd om de vos op een veilige manier te bevrijden en da's ook goed gelukt", zegt Helleputte. "De vos was wel ontzettend strijdlustig. Dat geeft aan dat hij nog niet lang in de strop vastzat. Deze vos heeft veel geluk gehad", aldus Helleputte. Het dier is na een korte verzorgingsbeurt opnieuw vrijgelaten. 

Meest gelezen