Steffi Vansevenant

Vreugdeuitbarsting bij zus na eerste profzege Mauri Vansevenant: "Mijn hart ging nog nooit zo tekeer"

De Torhoutse wielrenner Mauri Vansevenant (21) en zijn familie bekomen van een historisch moment in z'n carrière. Mauri is de zoon van ex-wielrenner Wim Vansevenant en haalde gisteren zijn eerste profzege in de Grote Prijs Larsiano in Italië. Het tiktokfilmpje dat zijn zus thuis maakte tijdens de finish gaat viraal. 

Mauri Vansevanant won de spurt tegen grote namen als Mollema, Landa en Quintana. Zijn eerste winst bij de profs werd live becommentarieerd door zijn vader Wim en zijn zus Steffi in een tiktokfilmpje. Een hilarische vreugde-uitbarsting zoals we nog niet vaak zagen of hoorden. "Op dat moment wil je niet weten welke hartslag we haalden. Dat ging steil de hoogte in. Je bent echt zelf aan het meedoen en denkt alleen maar "nie vallen Mauri, geweune ried'n!", zegt Steffi Vanseveant de dag na de overwinning. 

Broer en zus twee tegenpolen

"Mauri is altijd al een harde werker geweest. Hij heeft een sterk karakter, terwijl ik vaak lui ben en vlug zou opgeven. Hij is een doorzetter en wil raken wat er in zijn hoofd zit, het is prachtig om te zien", zegt zijn zus Steffi. "We zijn hele grote tegenpolen en het kan wel eens luid gaan. Maar ik leef heel erg met hem mee en ik hoop dat hij kan bereiken wat hij wil. Hij moet er vooral van genieten."

 

Meest gelezen