Radio 2

Zware straf voor vrouw die gevallen bromfietsster doodreed en wegvluchtte in De Panne

De politierechter in Veurne heeft een vrouw van 34 uit De Panne zwaar gestraft voor een dodelijk ongeval. 2 jaar geleden reed ze in De Panne op een bromfietsster die gevallen was.  Ze reed toen gewoon door. De vrouw wordt veroordeeld tot 18 maanden cel met uitstel en 3 jaar rijverbod.

Op zondag 3 maart 2019 reed de vrouw 's morgens vroeg in de Duinkerkelaan in De Panne. Ze kwam van een café waar ze stevig doorgezakt was. Ze zag niet dat er een vrouw op straat lag. Die was net daarvoor gevallen met haar bromfiets en was bewusteloos. De chauffeur week uit voor de bromfiets maar reed over de bromfietsster. Ze reed verder en ging zich pas een dag later aangeven bij de politie.

De politierechter erkent dat de chauffeur de bromfietsster niet kon zien liggen. Maar toen ze de bromfiets zag, had ze moeten stoppen of minstens vertragen. Voor de rechter is er "een totaal ontoelaatbaar gebrek aan voorzichtigheid". Haar advocaat vindt de straf erg zwaar. Misschien gaat zijn cliënte in beroep tegen haar veroordeling.

Meest gelezen