6 nieuwe OverKop-huizen in Limburg: "We merken echt dat jongeren het zwaar hebben"

Er komen 6 OverKop-huizen bij in Hasselt, Sint-Truiden, Beringen, Peer, Lommel en Pelt. In een OverKop-huis worden activiteiten voor jongeren georganiseerd maar ze kunnen er ook praten met hulpverleners, op een ongedwongen en laagdrempelige manier. En dat is nodig, want ook bij jongeren hakt de coronacrisis er stevig in. 

In Genk werd er drie jaar geleden al zo'n OverKop-huis opgericht en dat kon al 10.000 jongeren helpen. En daar was afgelopen jaar veel nood aan door de coronacrisis: "We zien dat de vragen van de jongeren die we al bereikt hebben zwaarder worden. Dus de jongeren die eenzaam waren zijn eenzamer geworden, en problematische thuissituaties hebben we zien escaleren", zegt Koen Albregts van het OverKop-huis in Genk.

"Aan de andere kant hebben we ook een heel nieuwe doelgroep kunnen bereiken. Zoals studenten die op kot zitten. Ze hebben allerlei verwachtingen vanuit het onderwijs, en ze hebben door de coronacrisis geen uitlaatklep meer. We merken echt bij de jongeren dat ze het zwaar hebben", besluit Albregts.

Meest gelezen