© Capture TV CBS via Bestimage

Bijna 1 miljoen Vlamingen bekijken openhartig interview prins Harry en Meghan Markle op Eén

Gemiddeld 981.307 Vlamingen hebben gisteravond op Eén of via de online platformen van VRT gekeken naar het interview met de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle. 

Bijna 1 miljoen Vlamingen stemden dus af op Eén, maar opvallend: ook zo'n 300.000 Nederlanders konden niet wachten om het openhartige interview met Oprah Winfrey te zien en zapten naar de openbare omroep. In Nederland wordt het interview ook uitgezonden, maar vanavond pas, op de commerciële zender Net5. 

In het gesprek gaf Meghan Markle toe dat ze door de druk van de sensatiepers en de monarchie zelfmoordgedachten kreeg. Ze zei ook dat er tijdens haar zwangerschap gesprekken waren met haar man over de huidskleur van hun zoon Archie. Markle heeft zelf een zwarte moeder en een blanke vader.  Harry zei onomwonden dat er "een gebrek aan steun en begrip" was toen hij hulp voor zijn vrouw zocht.    

Hebt u vragen over zelfdoding of worstelt u zelf met donkere gedachten? Neem dan contact op met de Zelfmoordlijn. Dat kan telefonisch via het nummer 1813, maar ook chatten of mailen is mogelijk.

Meest gelezen