Cafés en restaurants Diest mogen ook dit jaar hun terras uitbreiden: "Zo kunnen ze meer klanten ontvangen"

In Diest mogen cafés en restaurants vanaf 1 mei opnieuw hun terras uitbreiden, in de veronderstelling dat de horeca dan weer open mag. De stad had vorig jaar ook al toelating gegeven voor extra grote terrassen. Zo kunnen cafés en restaurants meer klanten ontvangen en kan iedereen op een veilige afstand van mekaar zitten.

"Het is belangrijk dat onze cafés en restaurants veilig kunnen heropenen, en het moet voor hen ook rendabel zijn", zegt schepen van Diest Maurits Vande Reyde. "Daarom geven we hen de mogelijkheid om hun terrassen uit te breiden. Dat hebben we vorig jaar ook toegelaten en dat is toen goed verlopen."

Woensdagmarkt

Op woensdag zal het wel even puzzelen worden, want dan is het markt in Diest. "De woensdagmarkt en andere evenementen zoals de kermis kunnen niet meer doorgaan aan het cultuurcentrum Den Amer omdat daar nu het vaccinatiecentrum is", vertelt Vande Reyde. "De woensdagmarkt moet dus in het centrum georganiseerd worden. Maar het gaat zeker lukken om de markt te zetten, ook als cafés en restaurants hun terrassen uitbreiden. We gaan de kramen verder uit mekaar zetten, de markt wordt dus iets ruimer."

Kermis

"Ook als de kermis mag doorgaan, zullen we daar een oplossing voor vinden", zegt de schepen. "Want er is veel samenhorigheid tussen de horeca en de markt- en kermiskramers van Diest. We moeten die zomerperiode samen aanpakken en dat lukt bij ons perfect."

Meest gelezen