De vogelkooi van Karel is leeggeroofd: "Er is bijzonder doordacht te werk gegaan.”

De 16 vogels van Karel Cortebeeck uit Bekkevoort zijn in de nacht van zondag op maandag allemaal gestolen. Sommige van de vogels zijn zeldzame kruisingen die meer dan 400 euro waard zijn. Maar daar gaat het bij Karel niet om. “Het financiële verlies kom ik wel te boven, maar emotioneel doet dit bijzonder veel pijn.”

Karel zijn woning grenst aan een stuk bos. Hij vermoedt dat de dieven zo in de tuin zijn geraakt. "Natuurlijk moet je daarvoor het bos al goed kennen. Ik heb camera’s aan de woning hangen, maar die zijn verstoord door een laser", verklaart Karel. "Er is bijzonder doordacht te werk gegaan." Volgens hem gaat het om minstens drie dieven. “Als je 16 vogels wil vangen, moet je toch met enkele mensen zijn",  legt Karel uit. Hij denkt dat de dieven financiële beweegredenen hadden. Enkele van zijn vogels waren namelijk zeldzame kruisingen. “Voor zo’n bijzondere kruising mag je toch rond de 400 euro neertellen. Maar deze vogels waren net niet te koop."

Ervoor zorgen gaf me een gevoel van plezier en rust.

Karel Cortebeeck

De diefstal komt hard aan bij Karel. “Als iemand mij had gevraagd om er eentje af te geven, dan zou ik dat zeker gedaan hebben om die persoon te helpen." Karel heeft zelf altijd veel plezier beleefd aan zijn vogels. "Ervoor zorgen gaf me een gevoel van plezier en rust." vertelt hij. "Toen ik de kooi leeg aantrof, was ik helemaal geschokt en droevig.”

De politie van Hageland kwam ter plaatste, maar Karel beseft dat de kans om zijn dieren terug te vinden klein is. “Alle vogels hebben een vaste voetring. Elke ring draagt het stamnummer NA296." voegt Karel toe. "Misschien worden ze niet verkocht, maar enkel gebruikt om zelf te kweken. In dat geval zal het moeilijk worden om ze ooit nog terug te zien.”

Meest gelezen