Fietsdief op heterdaad betrapt in centrum Brussel tijdens actie tegen fietsdieven

In Brussel heeft de politie een man op heterdaad betrapt bij het stelen van een elektrische fiets. De arrestatie gebeurde tijdens een bewakingsoperatie die de politie had opgezet omdat er in de buurt regelmatig fietsdiefstallen plaatsvonden. De verdachte kreeg een dagvaarding en zal zich binnenkort voor de rechtbank moeten verantwoorden.

“Zondagnamiddag heeft de Brusselse politie een 38-jarige man op heterdaad betrapt bij het stelen van een fiets tijdens een politiebewakingsoperatie op de Kunstlaan in Brussel. In de buurt werden de laatste tijd meerdere fietsen gestolen:  "De controle werd er gevoerd naar aanleiding van verschillende recente soortgelijke misdrijven”, meldt een politiewoordvoerder. “De aanwezigheid van de politie negerend, aarzelde de man niet om de snelheidsmeter van een geparkeerde fiets te stelen alvorens het slot van een tweede, elektrische fiets, te demonteren.  Hij werd door de politie  opgepakt toen hij wilde vluchten op de pas gestolen fiets."

Diefstallen

Zowel de meter als de fiets werden teruggegeven aan de respectievelijke eigenaars. In zijn rugzak vond de politie de gestolen snelheidsmeter, het doorgeslepen hangslot en de slijpmachine waarmee het misdrijf werd gepleegd.  De man kreeg een dagvaarding via de politie. Volgens de eerste elementen van het onderzoek kunnen twee andere fietsdiefstallen reeds in verband gebracht worden met deze verdachte.  Het onderzoek is volop bezig. 

Meest gelezen