Radio 2

Het parket zoekt getuigen na dodelijke steekpartij in Tielt afgelopen weekend

Zaterdagavond rond 11 uur werd een man van 32 neergestoken in de omgeving van de Markt in Tielt. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De dader of daders zijn nog steeds op de vlucht. Het parket roept nu de bewoners uit de omliggende straten in het centrum van Tielt op om de politie te bellen als ze iets verdachts zouden gezien hebben. 

Het parket roept mogelijke getuigen op om zich te melden. Ze doen ook een oproep naar bewoners uit de omliggende straten die mogelijk over camerabeelden van beveiligingscamera's beschikken. Ook dashcambeelden van autobestuurders die rond het tijdstip door het centrum van Tielt reden, zijn interessant.  

De moord in Tielt gebeurde afgelopen zaterdagavond omstreeks 23 uur. Een 32-jarige man uit Tielt werd vermoedelijk in de omgeving van de Grote Markt zwaar toegetakeld. Hij kreeg verschillende messteken. De man liep zwaar bloedend in de richting van zijn huis in de Felix D'Hoopstraat in Tielt. Daar geraakte hij niet en viel neer in de Felix D'Hoopstraat tussen de nummers 2 en 14. De hulpdiensten probeerden de man een uur lang te reanimeren. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis waar hij iets later overleed aan zijn verwondingen. 

Straten waar getuigen worden gezocht

Concreet is het parket op zoek naar getuigen en camerabeelden uit deze straten vanaf 22 uur zaterdagavond: Felix DHoopstraat, Hoogstraat, Sint-Jansstraat, Europalaan, Belgiëlaan, Pad tussen Europalaan in Brignoleslaan, Van Zandvoordestraat, Hollandlaan, Brignoleslaan, Beneluxlaan, Adolf Loosveldtstraat, Hulstplein, Grote Hulststraat, Kreupelstraat, Hulststraat, Rameplein, Ramestraat, Vijverstraat, Nieuwstraat, Markt, Kortrijkstraat, Patersdreef, Minderbroedersplein, Ieperstraat, Deken Darraslaan, Polenplein, Sint-Michielsstraat en Ontvangerstraat.

Er werd een onderzoeksrechter aangesteld voor moord, maar de precieze omstandigheden zijn nog altijd erg onduidelijk. 

Meest gelezen