In Diest kan je vanaf mei trouwen in openlucht

Binnenkort kan je ook in Diest trouwen in openlucht. Meer en meer gemeenten laten dat toe omdat het coronaproof is. Diest stelt het Park Cerckel open, waar koppels vanaf mei het jawoord kunnen geven op de romantische brug.  

Diest volgt het voorbeeld van andere Vlaamse gemeenten zoals Lubbeek. Door de coronacrisis is er veel vraag naar trouwen in openlucht. Zo kunnen er wat meer gasten aanwezig zijn en kan alles veilig verlopen.

Schepen van burgerzaken Pascale Vanaudenhove (Open Diest) is alvast enthousiast. "In tijden van corona hebben mensen meer en meer de natuur leren appreciëren. Daarom willen we ze de mogelijkheid geven om in de buitenlucht te trouwen", legt ze uit. "We hebben hier met het prachtige Park Cerckel een idyllische plek om te trouwen." Daar in het huwelijksbootje stappen kan vanaf 1 mei. Diest stelt vanaf dan ook de pui van het stadhuis open voor huwende koppels.  

Meest gelezen