Bron: Thomas More

Jobbeurs Thomas More en KU Leuven gaat dit jaar online door: "Bedrijven blijven op zoek naar interessante profielen"

De jaarlijkse jobbeurs van de Katholieke Universiteit Leuven en de Thomas More Hogeschool gaat dit jaar online door. Laatste- en voorlaatstejaarsstudenten kunnen zich tonen aan 245 bedrijven die op zoek zijn naar jong talent om hun vacatures in te vullen. Veerle Heyvaert van Thomas More is tevreden met de opkomst: "Andere jaren nemen er iets meer bedrijven deel aan de beurs. Maar 245 deelnemende bedrijven is voor een online event een succes." 

De coronacrisis zorgt ervoor dat ook de jaarlijkse jobbeurs van de Katholieke Universiteit Leuven en de Thomas More Hogeschool niet fysiek kan doorgaan. Dit jaar gaat de beurs online door 245 bedrijven nemen deel. Veerle Heyvaert van Thomas More legt uit: "De beurs is voor laatste- en voorlaatstejaarsstudenten van verschillende technische opleidingen op de campussen in Geel en Sint-Katelijne-Waver. Studenten kunnen inloggen op een virtueel beursplatform waar zij vacatures en stageplaatsen van bedrijven kunnen terugvinden."

Studenten kunnen inloggen op een virtueel beursplatform, waar zij vacatures en stageplaatsen van bedrijven terugvinden

Veerle Heyvaert, Thomas More Hogeschool

Volgens Heyvaert krijgen beide partijen dankzij de beurs een beter zicht op elkaar: "Studenten kunnen zelf hun voorkeuren aanvinken en contact leggen met mensen van bedrijven. In een chatsessie kunnen beide partijen dan vragen stellen aan elkaar. Maar studenten kunnen ook video's bekijken om te weten waar het bedrijf in kwestie voor staat en welke profielen zij zoeken."

Meest gelezen