Sofhie Legein - Lokaal Bestuur Koksijde

Kuurne, Koksijde, Knokke-Heist en Oostende hangen regenboogvlag uit

In Kuurne wappert de regenboogvlag, het symbool van de holebigemeenschap, aan het gemeentehuis. En in Oostende hangt die vlag halfstok op het dak van het stadhuis. Ook Koksijde doet mee. De gemeentebesturen reageren daarmee op de schokkende gebeurtenis in Beveren in Oost-Vlaanderen. Daar werd afgelopen weekend een man met geweld om het leven gebracht, mogelijk omdat hij homo was.

In Kuurne nam Oshin Derieuw, de kabinetsmedewerker van de burgemeester, samen met enkele collega's het initiatief om de regenboogvlag op te hangen. Oshin is zelf getrouwd met een vrouw en reageert aangeslagen op het drama in Beveren: "Mijn hart brak letterlijk. Ik voelde echt veel pijn en emotie. Ik vind dat echt verschrikkelijk. Met de vlag tonen we als gemeente dat iedereen welkom is. Hier is geen plaats voor haat, enkel voor liefde. Het begint bij individuen maar als de gemeente dat toont, is er meer zichtbaarheid."

Ook Ieper en De Panne hebben de regenboogvlag ondertussen uitgehangen.

Meer vraag

Bij vlaggenproducent Waelkens in Oostrozebeke krijgen ze sinds vanmiddag meer bestellingen binnen van de regenboogvlag. Zaakvoerder Benedikt Waelkens: "Sinds deze middag ontvangen wij meerdere telefoons voor het bestellen van regenboogvlaggen. Normaal gezien krijgen we om de 2 weken 1 telefoontje voor zo'n vlag, maar sinds het incident in Beveren is dat een pak meer."

Meest gelezen