Radio 2

Maaltijdkoerier zoekt getuigen van fietsongeval aan station Leuven: "Kan me niks herinneren, het ging zo snel"

Siemen Robeet is op zoek naar getuigen van zijn fietsongeval vorige week aan het station van Leuven. Tijdens zijn eerste week als maaltijdkoerier schoof hij uit met zijn fiets op een afgebrokkeld wegdek. Met twee gebroken ellebogen als resultaat. Getuigen zijn nodig voor de verzekering. 

Meer dan tv kijken kan Siemen voorlopig niet doen. Zijn twee armen zitten in het gips omdat zijn ellebogen zijn gebroken. Dat vertelde hij vanochtend bij Jeroen Guns in "Start je dag" op Radio 2 Vlaams-Brabant. "Ik voel me momenteel wel redelijk goed. Wel heel vervelend dat mijn handen niet meer aan mijn gezicht kunnen komen. Gewoon eten duurt veel langer dan normaal. Ik gebruik een lange vork en lepel om tot aan mijn mond te geraken." 

Iets gezien?

Siemen was nog maar een week aan het werk als maaltijdkoerier toen hij met zijn fiets een smak maakte op de weg. "Aan het station van Leuven ben ik met mijn wiel blijven steken in een gat in de weg. Maar hoe dat juist gebeurd is, kan ik me niet meer herinneren. Het ging zo snel." Daarom zoekt Siemen nu getuigen die hem kunnen helpen bij de verzekering.  Om te kunnen reconstrueren wat er is gebeurd. Wie vorige week iets gezien heeft, kan een mailtje sturen naar robeetsiemen@hotmail.com.

Gat gedicht

Schepen van Openbare Werken van Leuven Dirk Vansina (CD&V) heeft intussen al contact gehad met Siemen.  Een ploeg van de stadsdiensten heeft het gat in het asfalt ook meteen gedicht. 

Intussen is het dus rusten en hopen op de reactie van getuigen. En als Siemen uit de gips mag, kruipt hij sowieso weer op de fiets. "Ik was al voorzichtig, maar zal nu nog meer opletten", besluit hij. 

Meest gelezen