Mijnstadion Beringen FC krijgt toch kunstgrasveld, ondanks petitie

In Beringen komt er toch een kunstgrasveld in het voetbalstadion van Beringen FC. Veel inwoners willen niets veranderen aan het iconische grasveld. De oppositiepartijen hadden voorgesteld om er nog even mee te wachten, tot er een toekomstplan was voor het volledige stadion. Maar de stad houdt voet bij stuk. 

Begin dit jaar maakte de stad Beringen bekend dat het grasveld in het voormalige mijnstadion van Beringen FC vervangen zou worden door een kunstgrasveld. Maar dat was niet naar de zin van veel oud-supporters, ze vinden het grasveld iconisch en een deel van het erfgoed. De oppostiepartijen SP.A en Groen stelden voor om de plannen nog even uit te stellen, in afwachting van een nieuw toekomstplan voor het stadion en Beringen-Mijn. Maar daar wil de stad niet op wachten.

De link met Beringen FC zal nooit verdwijnen

Tijs Lemmens, schepen van Sport

Volgens schepen van Sport Tijs Lemmens (Voluit) is het kunstgrasveld net een mooi eerbetoon aan het mijnstadion. Want niet alleen de voetbalclub  G-FUFO zou er dan kunnen spelen, maar ook het hockeyteam The Black Bears en American Footballclub Limburg Shotguns. "Ook andere clubs zijn trouwens nog welkom om terug leven te blazen in het stadion", zegt Lemmens. "In een later stadium zal het stadion gerestaureerd worden. De link met Beringen FC zal nooit verdwijnen.”

Meest gelezen