Na twee dagen is Beveren nog niet bekomen van het geweld: "Het is een schande"

In Beveren wordt het park waar in het weekend een homoseksuele man van 42 uit Sint-Niklaas gewelddadig om het leven kwam druk bezocht. Er liggen bloemen, er branden kaarsen en buurtbewoners spreken er hun afschuw uit.

"Iedereen is met verstomming geslagen", vertelt een buurtbewoonster. "Eerst dachten we dat het om een afrekening in het drugsmilieu ging. Dat konden we nog een plaats geven. Zulke dingen gebeuren in die wereld."

Hoe kan het dat jonge mensen zoiets doen? En hoe moet het dan verder?

buurtbewoonster

"Toen bleek dat het slachtoffer homo was, en mogelijk daarom werd gedood, was iedereen hier in shock. Ik woon al 50 jaar in Beveren. Nooit zoiets meegemaakt", vertelt ze. "Ik kom hier elke dag wandelen met de hond, ik passeer hier elke dag op weg naar mijn werk.  Maar nu is deze plek niet meer hetzelfde.  Hoe kan het dat jonge mensen zoeiets doen? En hoe moet dat verder?"

Bakker hangt de regenboogvlag uit

Bakker Nick De Vylder heeft de regenboog aan zijn bakkerij gehangen. "Wat een schande dat zoiets gebeurt", zegt hij verbolgen. "Ik heb vroeger vaak met holebi-jongeren gewerkt en daarom is dit voor mij extra hard aangekomen. Ik begrijp niet dat zoiets kan. En daarom heb ik meteen de vlag opgehangen." .

kasto80

Meest gelezen