Niet alle treinen zullen rijden in Kortrijk tijdens paasvakantie

Als je in de paasvakantie de trein neemt in Kortrijk, raadpleeg je best de website van de NMBS. Niet alle treinen zullen rijden door werken aan een bustunnel. 

De renovatie van het station van Kortrijk is al een tijdje bezig.  Er is de bouw van parking Station, een ondergrondse parkeergarage voor 900 auto's onder het Conservatoriumplein. Tijdens de paasvakantie moet ook een bus- en fietstunnel op zijn plaats komen in de Zandstraat en er komen nieuwe spoorlijnen. Tijdens de paasvakantie zal maar 1 van de 8 spoorlijnen kunnen gebruikt worden.

"Tussen Kortrijk en Moeskroen zullen er 2 weken lang geen treinen rijden, maar wel vervangbussen. Maar wil je bijvoorbeeld naar Lichtervelde, Brugge, Gent, Zottegem, Poperinge of Oudenaarde, dan zullen er wel treinen blijven rijden maar veel beperkter. Check zeker onze routeplanner", zegt Dimitri Temmerman van de NMBS.

 

Meest gelezen