Opnieuw straatracers aan Brussels Atomium: "Al verschillende auto's in beslag genomen"

De afgelopen weken scheuren enkele straatracers opnieuw door de lanen aan de voet van het Atomium. En dat is opvallend, want Brussel nam vorig jaar nog ingrijpende maatregelen om het straatracen tegen te gaan. Zo werden er betonblokken geplaatst. Maar dat houdt de racers duidelijk niet tegen. Intussen kon de politie al verschillende auto's in beslag nemen.

Het fenomeen dook zo'n vijf jaar geleden op en zorgde in de buurt van het Brusselse Atomium voor heel wat onrust en onveiligheid. Om de straatracers een halt toe te roepen, werden vorig jaar in september betonblokken geplaatst aan de rotonde van het Louis Steensplein. Op deze manier werd verhinderd dat straatracers nog rondjes zouden draaien. En met resultaat, want de straatracers bleven weg. 

Tot nu, de Brusselse politie nam de voorbije weken verschillende auto's van racers in beslag. Afgelopen weekend ging het zelfs om vier wagens.  Het buurtcomité, dat tevreden is met de aanwezigheid van de politie en de betonblokken, maakt zich toch opnieuw zorgen. En vraagt daarom naar een structurele aanpak op langere termijn. Bij zowel het kabinet van schepen voor Mobiliteit en Openbare Werken, Bart Dhondt, als bij burgemeester Philip Close valt echter te horen dat er niet meteen wat extra gepland staat om het probleem aan te pakken.

Meest gelezen