Gisteren legden mensen bloemen en regenboogvlaggen neer in het park waar de 42-jarige man zaterdag werd gevonden

Nog 2 recente overvallen op homoseksuele mannen in Beveren, zegt politie: link met opgepakte verdachten wordt onderzocht

Nog zeker twee homoseksuele mannen zijn de afgelopen weken overvallen in de regio rond Beveren. Dat heeft de politie van Beveren bevestigd. Uit goede bron verneemt onze redactie dat de mannen via een homo-datingapp in de val zouden zijn gelokt. Afgelopen weekend werd in een park in Beveren een 42-jarige man dood aangetroffen. Ook hij zou in de val gelokt zijn via een datingapp. De politie pakte in die zaak drie verdachten op. Of er een link is tussen de verschillende incidenten wordt onderzocht.

Het is de politie van Waasland-Noord die ter plekke kwam in het parkje in Beveren waar zaterdag het lichaam van een 42-jarige man werd gevonden. Hij werd met geweld om het leven gebracht en zou in de val zijn gelokt via een homo-datingapp. Bij diezelfde politiezone (waar Beveren onder valt) zijn de jongste tijd nog twee homoseksuele mannen komen melden dat ze werden overvallen door jongeren. Dat heeft de politie bevestigd aan onze redactie.

Meer details kon de politie niet geven, maar uit goede bron horen we dat de twee mannen via dezelfde datingapp voor holebi's in de val werden gelokt. De mannen dachten dat ze afgesproken hadden met een andere homoseksuele man, maar ze werden opgewacht door jongeren die hen beroofden. De incidenten vonden plaats in de regio Beveren. Of er een link is met de dood van de 42-jarige man afgelopen weekend en de opgepakte verdachten, is niet duidelijk.

Verschillende incidenten

Heel wat mensen reageerden met afschuw gisteren, op de dood van een 42-jarige man in Beveren. Hij zou mogelijk om het leven zijn gebracht omdat hij homo is, al is dat niet bevestigd. De man werd afgelopen zaterdag dood teruggevonden in een parkje in Beveren. Hij werd met in ieder geval met geweld om het leven gebracht. 

De man zou een afspraak hebben gemaakt via een app, maar werd op de plaats van afspraak opgewacht door drie jongeren. Wat er dan gebeurd is, en vooral waarom, is niet duidelijk. Volgens onze informatie zou de man niet bestolen geweest zijn. Of het ging om een mislukte overval, of dat de seksuele geaardheid van de man het motief was, wordt nog onderzocht. 

Bekijk hieronder een update over het dossier in "Terzake" van gisteren (en lees verder onder de video):

Videospeler inladen...

Het parket vorderde in ieder geval een onderzoeksrechter voor moord. In het parkje kwamen gisterenavond zo'n 50 mensen bij elkaar voor een stille wake. Ze legden bloemen neer en hingen regenboogvlaggen op.

Zelfde daders?

Politie en parket onderzoeken of de twee pas bekende incidenten onderling met elkaar gelinkt zijn, en of er een link bestaat met de dood van de 42-jarige man in het park in Beveren. Gisteren liet het parket weten dat er in die zaak alvast drie minderjarige jongemannen zijn opgepakt. Een van die minderjarigen, een 17-jarige uit Antwerpen, meldde zich zondag bij de politie en werd gisteren door een jeugdrechter in de gesloten instelling van Everberg geplaatst.

De twee andere minderjarigen, een 16- en 17-jarige uit Beveren, meldden zich ook bij de politie en werden gisteren verhoord. Zij verschijnen deze voormiddag voor de jeugdrechter in Dendermonde. Of ze iets te maken hebben met de andere twee incidenten wordt onderzocht.

Meest gelezen