Radio 2

Stad Sint-Niklaas hangt regenboogvlaggen uit op markt: “We willen nabestaanden en holebi’s steunen na de moord van gisteren”

Vandaag hangt de stad Sint-Niklaas de regenboogvlaggen uit op de Grote Markt, naar aanleiding van de moord op een man in Beveren afgelopen weekend. De 42-jarige man uit Sint-Niklaas werd om het leven gebracht mogelijk omdat hij homo was. “Door het plaatsen van deze vlaggen willen we het geweld tegen holebi’s veroordelen”, zegt Burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA).

De stad Sint-Niklaas wil haar haar steun betuigen aan nabestaanden van een inwoner die gisteren om het leven werd gebracht in een park in Beveren. Mogelijk werd hij het slachtoffer van homohaat, maar dat is nog niet duidelijk. Zijn dood heeft alleszins veel emoties losgemaakt in de holebi-gemeenschap. En dat is ook het geval bij het stadsbestuur van Sint-Niklaas, dat door regenboogvlaggen uit te hangen haar medeleven wil tonen. “We vonden het wel gepast na de tragische gebeurtenis van gisteren”, zegt burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA).

Het is ook een veroordeling van geweld tegen de holebi’s

Lieven Dehandschutter (N-VA), Burgemeester van Sint-Niklaas

De burgemeester van Sint-Niklaas wil met de regenboogvlaggen ook een boodschap uitbrengen aan de holebi-gemeenschap: “Het is ook een veroordeling van geweld tegen de holebi’s. Het gaat ook over de manier waarop het gebeurd is. Er is het grote en het kleine onrecht tegen anders geaarde mensen, maar dit is toch wel verschrikkelijk.” 

Traditie met steun voor holebi’s

De stad Sint-Niklaas heeft ook een traditie in hun steun voor gelijke rechten voor holebi’s. “Wij hebben enkele jaren geleden enkele van onze zebrapaden veranderd in een regenboog zebrapad. Ook zo willen wij onze bekommernis, solidariteit en steun uitdrukken voor gelijke rechten voor holebi’s”, zegt de burgemeester.

Doet de stad ook een oproep aan zijn inwoners om mee te steunen? “Wij laten dat aan iedereen zelf over. Ik denk wel dat er veel mensen zijn die dat spontaan zullen doen op één of andere manier, maar ik denk dat het aan iedereen zelf is om te zien hoe hij of zij daarmee omgaat”

kasto80

Meest gelezen