Reza Estakhrian

Telefoon coronacallcenter Zuiderkempen staat niet stil: "Extra vrijwilligers ingezet om alle telefoontjes te kunnen beantwoorden"

In het coronacallcenter van de eerstelijnszone Zuiderkempen zetten ze vanaf vandaag extra vrijwilligers in om alle telefonische vragen te beantwoorden. "Sinds de 85-plussers hun uitnodiging om gevaccineerd te worden in de bus hebben gekregen, staat de telefoon hier niet stil", zegt coördinator Eddy Laeremans.

Extra drukte in het coronacallcenter bij de eerstelijnszone Zuiderkempen. Sinds vandaag zijn er daar 2 extra vrijwilligers aan de slag om de toevloed aan telefoontjes te beantwoorden. "We merken dat veel 85-plussers moeilijkheden hebben om hun afspraak via de computer te bevestigen. Daarom bellen er nu veel kinderen of mantelzorgers om die afspraak voor hen te maken", aldus Laeremans.

Er komen veel aanvragen van mensen die hun coronavaccin graag thuis zouden krijgen

Coördinator Eddy Laeremans

Maar vaak zitten mensen ook met vragen. Heel wat telefoontjes gaan over de thuisvaccinatie, merken ze in het callcenter. "Er komen toch best wat aanvragen van mensen die graag hun coronavaccin thuis zouden krijgen. Op die vragen kunnen we moeilijker antwoorden omdat er beslist is om dat via de huisartsen te laten verlopen en we nog niet alle informatie hebben. Bovendien proberen we die thuisvaccinatie alleen voor mensen te behouden bij wie er écht geen andere mogelijkheid is", klinkt het.

Heel af en toe zit er ook een medische vraag tussen. "Daarom hebben we een informatiefolder gemaakt die vanaf morgen bij de huisartsen en apothekers verkrijgbaar is."

Meest gelezen