Concertphotographers.be

Tomorrowland verhuist mogelijk naar eind augustus, wielerwedstrijd ziet parcours door De Schorre in het water vallen

Dancefestival Tomorrowland in Boom zou plannen hebben om de editie van dit jaar niet in juli te houden, maar wel eind augustus en begin september. Hoewel er nog niets concreet beslist is, reageert de organisatie van wielerwedstrijd De Ster Van Aartselaar alvast teleurgesteld. Het parcours zou dwars door het provinciaal domein De Schorre rijden, waar ook het festival plaatsvindt. "We zijn helemaal voorbereid, maar nu dreigt alles plots in het water te vallen", zegt organisator Staf van Mensel.

Dancefestival Tomorrowland in Boom zal misschien 6 weken later doorgaan, in het laatste weekend van augustus en het eerste weekend van september. Dat nieuws is even schrikken voor de organisatie van De Ster Van Aartselaar, de internationale wielerwedstrijd voor vrouwen op 5 september. De organisatie had net een parcours uitgetekend dwars door het provinciaal domein De Schorre. 

Over het festival is nog niets concreet beslist. De verschuiving is een van de verschillende pistes. Maar de kans dat evenementen kunnen doorgaan, wordt alvast groter later op het jaar. Dan zijn er immers meer mensen gevaccineerd tegen corona. De organisatie van De Ster Van Aartselaar reageert alvast teleurgesteld: "Onze affiches en promotiefilm zijn klaar. Ons parcours is uitgetekend. Dat dreigt nu allemaal weer in het water te vallen", zegt organisator Staf van Mensel.

Onze affiches en promotiefilm zijn klaar, en ons parcours is uitgetekend. Dat dreigt nu allemaal in het water te vallen

Staf van Mensel, organisator van wielerwedstrijd De Ster Van Aartselaar

De vorige editie van het festival werd afgelast door het coronavirus. Daarvoor had de wielerwedstrijd haar datum al definitief verplaatst naar september. "Onze vergunning werd al eens ingetrokken omdat we in het vaarwater van Tomorrowland zaten. Zij hadden toen meer tijd nodig om het festival af te breken. De wedstrijd is destijds wel kunnen doorgaan, maar om nog meer problemen te vermijden zijn we maar naar september verhuisd", vertelt van Mensel. 

Alternatief parcours

"We zijn gestart met alternatieven te zoeken voor het parcours. Dat zal wel lukken, maar het is jammer", gaat van Mensel verder. "We hadden gehoopt door de Schorre te rijden, want dat zou toch een meerwaarde geweest zijn voor de wedstrijd. Het is nu nog bang afwachten." 

Over een viertal weken zou er definitief beslist worden of het festival al dan niet verschuift naar een latere datum. 

Meest gelezen