Mensen hebben bloemen en regenboogvlaggen neergelegd in het park waar de man zaterdag is gevonden.

Na moord in Beveren: ook twee overige minderjarige verdachten in gesloten instelling geplaatst 

Ook de twee overige minderjarige verdachten van de moord op de man in Beveren worden in de gesloten instelling van Everberg geplaatst. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Kieldrecht en een 17-jarige jongen uit Verrebroek. De twee moesten vandaag voor de jeugdrechter in Dendermonde komen. Een eerste verdachte werd gisteren al in de gesloten instelling van Everberg geplaatst, nadat hij was voorgeleid voor de jeugdrechter in Antwerpen. 

Afgelopen zaterdag werd een 42-jarige man dood aangetroffen in een park in Beveren. Er ontstond gisteren heel wat ophef rond het incident omdat het mogelijk een geval van gaybashing was, al is dat nog niet zeker. Hij zou in de val gelokt zijn via een homo-datingapp en op een gewelddadige manier om het leven zijn gebracht. Het parket kan dat echter nog niet bevestigen. Het motief wordt momenteel nog onderzocht en alle pistes liggen nog open. 

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal" en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Gisteren werden drie minderjarigen opgepakt voor de moord. Het gaat onder andere om een 17-jarige jongen uit Antwerpen, die zich zondagochtend zelf bij de politie had gemeld. Hij werd gisteren in de gesloten instelling van Everberg geplaatst. 

Daarnaast werden nog twee minderjarigen uit deelgemeentes van Beveren opgepakt en verhoord, nadat zij zich in de nacht van zondag op maandag ook zelf hadden aangegeven bij de politie. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Kieldrecht en een 17-jarige jongen uit Verrebroek. Die zijn in de loop van vandaag voorgeleid voor de jeugdrechter in Dendermonde. 

Ook zij worden nu in de gesloten instelling van Everberg geplaatst. De plaatsing is voorlopig voor een termijn van 5 dagen. Daarna kan die nog met een maand verlengd worden. 

De advocaat van de moeder van de 17-jarige jongen, Chantal Van den Bosch, wil nog niets kwijt over het motief. "Het onderzoek is nog volop bezig, iedereen is in shock", klinkt het.

Meest gelezen