Uitbreiding waterskipark in Dilsen-Stokkem stilgelegd, uitbater had geen vergunning

Het Terhills Cablepark, het waterskipark in Dilsen-Stokkem is aan het uitbreiden, maar zonder vergunning. De nieuwe uitbater heeft de voorbije weken een terras gebouwd op de plas, er werden bomen gekapt en een nieuwe strandbar en toiletten in beton opgetrokken, schrijft Het Belang van Limburg. Burgemeester Sofie Vandeweerd (Open VLD) heeft de werken nu laten stilleggen.

Een jaar geleden werd het Terhills Cablepark overgenomen door een Nederlandse uitbater. "We wisten dat die op termijn graag wou uitbreiden met een tweede kabelbaan. En op zich is dat ook een goede zaak, maar nu blijkt dat de werken al bezig zijn", vertelt burgemeester Sofie Vandeweerd. Zo werd er op de plas al een terras aangelegd. Er werden ook bomen gekapt en een nieuwe standbar en een nieuw sanitair blok opgetrokken, zonder de nodige vergunningen. 

De gebouwen werden in beton opgetrokken, dat past niet in het gebied.

"De gebouwen werden ook in beton opgetrokken, dat heeft dus een heel industrieel karakter dat totaal niet past in het landschappelijk geheel van het gebied", gaat de burgemeester verder. "De uitbater zegt dat hij snel wou werken, om klaar te zijn met de werken tegen juni, de tijd dat het vakantiepark Terhills Resort de deuren wil openen. Maar ja, zo werkt het natuurlijk niet."

Op de plas worden momenteel ook drijvende zonnepanelen geïnstalleerd, de vergunningen daarvoor zijn wel in orde.

Meest gelezen