Radio 2

Drie tweelingen in één klas, een record voor juf Karla uit Westende

Neen, er is niets mis met je ogen. Er zitten wel degelijk 3 tweelingen in de eerste kleuterklas van juf Karla. Ze lijken zelf een beetje verbaasd, al kan dat ook komen omdat de foto net na het middagdutje werd genomen. 

Zonder er veel erg in te hebben, zorgen de zes kinderen voor een mijlpaal in de loopbaan van juf Karla Tampere uit de Duinpieper in Westende. Ze had nog nooit een tweeling in de klas, maar nu zijn het er meteen drie. Om het voor de juf nog interessanter te maken, vormen de drie tweelingen alle combinaties die met een tweeling mogelijk zijn: twee jongens, twee meisjes en een jongen en een meisje. Voor juf Karla zijn die drie duo's intussen gewoon Robin en Tobias, Audrey en Victoria en Ylian en Luana. 

Namen noemen

Ze was een beetje bang dat haar job beperkt zou blijven tot het vruchteloos zoeken naar de juiste naam, maar gelukkig hebben de ouders haar uitgelegd hoe het moet:  Victoria heeft altijd een speldje aan en bij de twee jongens zit het 'm in de schoenen. Daarmee kan ze het verschil maken tussen Robin en Tobias. Theoretisch gesproken zouden die twee dus via hun schoenen met de voeten van juf Karla kunnen spelen. Maar geef toe, daar zijn ze nog veel te klein en te schattig voor. 

Radio 2

Meest gelezen