Videospeler inladen...

Premier De Croo spreekt het land toe bij 1 jaar coronapandemie: "We gaan onze vrijheid heroveren, allemaal samen"

Premier Alexander De Croo (Open VLD) roept iedereen op om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Dat doet hij in een videoboodschap naar aanleiding van 1 jaar pandemie. De eerste minister belooft ook dat de strenge coronamaatregelen geen dag langer dan nodig van kracht zullen zijn. 

Morgen is het exact een jaar geleden dat de Wereldgezondheidsorganisatie de coronacrisis uitriep tot een pandemie, een wereldwijde epidemie. Een jaar later komt de vaccinatie meer en meer op gang in ons land.

Dat die vaccins er zijn, noemt premier De Croo een "wetenschappelijke triomf, waar Belgische wetenschappers een cruciale rol in hebben gespeeld". De premier benadrukt ook dat de vaccins "veilig en effectief zijn". Daarom roept hij iedereen op om zich te laten vaccineren.

Natuurlijk moeten er dan voldoende vaccins zijn. Voorlopig haperen de leveringen nog altijd. De premier wijst er dan ook op dat het belangrijk is dat iedereen zijn engagementen nakomt, "in de eerste plaats de vaccinproducenten". 

"In maart, april, mei rekenen we in totaal op 7,5 miljoen vaccins. Dat is een pak meer dan de voorbije maanden. Die moeten zo snel mogelijk worden gezet", aldus de premier .

Avondklok

Intussen woedt in ons land ook de discussie over de verregaande coronamaatregelen, in het bijzonder de avondklok. "We zullen geen enkele maatregel een dag langer aanhouden dan nodig. Niet de avondklok. Niet het reisverbod. Niet de regels binnen", zegt de premier stellig.

Al waarschuwt hij ook daarbij. "Als we te snel al die regels overboord gooien, loopt het opnieuw mis."

Bekijk de videoboodschap van premier Alexander De Croo: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen