radio 2

Eeklose die nepbrief over coronavaccin verspreidde is bekend: "Vervolging is niet aan de orde"

De politie van Eeklo heeft de vrouw gevonden die de brief verspreidde met antivaccinatiepropaganda. De brief belandde onlangs in zowat 3.000 brievenbussen. Na een oproep kwamen er bruikbare tips binnen, waardoor de politie de briefschrijver kon identificeren. Een gerechtelijke vervolging komt er niet, wel de afspraak om de brief niet meer te verspreiden.  

De politie kon na enkele tips de schrijver van de nepbrief identificeren. Het gaat om een Eeklose vrouw van rond de 50 jaar die de brief geschreven en verspreid heeft. Daarin zegt ze dat ze niet overtuigd is dat het vaccin helpt en dat het allerlei bijwerkingen zou hebben. Zowat 3.000 inwoners van Eeklo kregen de brief in de bus, en sommigen hadden er zelf al vragen bij. Na een oproep kwamen er bruikbare tips binnen, en kon de politie de briefschrijver identificeren.

(Lees voort onder de foto van de brief)

“Een gerechtelijke vervolging komt er niet”,  zegt burgemeester Luc Vandevelde (CD&V). “Dat is momenteel niet aan de orde. De vrouw kreeg de vraag de brief niet meer te verspreiden. We gaan ervan uit dat ze dat ook zal doen, en dan is er geen reden tot actie. Uit onderzoek blijkt ook dat de vrouw alleen handelde, dus niet met steun van een vereniging of organisatie. En ook al staan er bijbelse verwijzingen in de brief, er is geen bevestiging dat de brief religieus geïnspireerd zou zijn.”

We vragen iedereen zich te laten vaccineren
Luc Vandevelde (CD&V), burgemeester van Eeklo

De burgemeester vraagt iedereen de correcte informatie over het vaccin te lezen, en niets te geloven van de nepbrief. “We vragen iedereen correcte informatie over de coronavaccins te verspreiden aan de Eeklose bevolking. En we vragen onze inwoners zich te laten vaccineren, want dat is de enige weg om uit de pandemie te geraken.”

kasto80

Meest gelezen