Eerste 85-plussers gevaccineerd in Hasselt: "De oudste groep vindt de weg naar het centrum"

Vandaag werden de eerste 85-plussers gevaccineerd in het vaccinatiecentrum van Hasselt. Het zorgpersoneel dat ouder is dan 55 jaar, is in de eerstelijnszone Herkenrode ondertussen gevaccineerd met het Pfizervaccin en dus komt automatisch de volgende doelgroep aan de beurt, en dat zijn de 85-plussers. 

"Vandaag is de eerste dag dat we met het Pfizer vaccin beginnen vaccineren en daarvoor zijn twee weken geleden de uitnodigingen verstuurd", zegt centrumverantwoordelijke Robbie Scaut. "Blijkbaar zijn er niet genoeg zorgverleners van 55-plus in onze zone, waardoor automatisch de volgende prioritaire groep aan de beurt is. En dat zijn de 85-plussers. We merken dat ze snel bevestigen, dus dat gaat vrij vlot."

We hebben extra stoelen, begeleiders en rolstoelen voorzien

De 85-plussers vinden hun weg wel naar het vaccinatiecentrum en er wordt voor gezorgd dat ze opgevangen worden. "We hebben extra stoelen voorzien, begeleiders en rolstoelen", gaat Scaut verder. "Er is ook extra parking, zodat ze dichtbij de ingang kunnen parkeren. Dus ik ben er zeker van dat dit goed gaat verlopen."

De komende dagen zullen in Hasselt de zorgverleners die jonger zijn dan 55 jaar gevaccineerd worden met het Astrazeneca vaccin. Ook in Beringen worden vandaag en morgen al enkele 85-plussers gevaccineerd.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen