Koppel uit Zottegem opgepakt voor mensenhandel en uitbuiting

Een man uit Zottegem en zijn Oekraïense vriendin zijn opgepakt omdat ze het voorbije jaar zeker 40 vrouwen uit Oost-Europa illegaal in de prostitutie brachten en hen uitbuitten. De federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen pakte hen op na een onderzoek van een half jaar. 

De mensenhandel kwam uit na een controle in september. In een Zottegems rendez-voushotel trof de politie meerdere Oost-Europese prostituees aan. Uit onderzoek bleek dat die werden aangestuurd door een man van 52 uit Zottegem en zijn Oekraïense vriendin van 31. 

Na dieper onderzoek van enkele maanden bleek dat het duo de Oost-Europese vrouwen naar hier haalden en hen illegaal in de prostitutie brachten. “In het voorbije jaar ging het om minstens 40 vrouwen”, zegt Patrick Willocx van de Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen.

“De Oost-Europese vrouwen werden niet alleen naar hier gesmokkeld”, vervolgt Willocx, “ze moesten ook zeker de helft van hun opbrengst aan het koppel afstaan en kregen ook nog extra kosten aangerekend.”

De man is intussen aangehouden door de onderzoeksrechter en overgebracht naar de gevangenis. De vrouw was gevlucht naar Nederland. De politie daar heeft haar opgepakt en levert haar binnenkort over aan ons land. 

kasto80

Meest gelezen