Mechelen deelt gevelbanken en picknicktafels uit: "We willen inwoners stimuleren elkaar te leren kennen"

De stad Mechelen deelt voor het tweede jaar op rij gevelbanken en picknicktafels uit aan haar inwoners. De bedoeling is om meer samenhorigheid te creëren. Geïnteresseerden kunnen een bank of tafel aanvragen, die dan in hun buurt komt te staan. “Met een gevelbank of een picknicktafel stimuleren we Mechelse buren om kennis te maken met elkaar", zegt gemeenteraadslid Rina Rabau (VLD-Groen-m+).

Mechelen stelt 30 gevelbanken en 10 picknicktafels ter beschikking van haar inwoners. Met deze actie wil de stad dat buurtbewoners elkaar beter leren kennen. "We willen de samenhorigheid tussen buurtbewoners versterken en ontmoeting in de straat stimuleren", legt gemeenteraadslid Rina Rabau (VLD-Groen-m+) uit, "en gewoon ook meer publieke plekken creëren om te genieten."

Vorig jaar kwamen de meeste aanvragen uit het centrum en de stadsrand, maar inwoners uit de deelgemeenten mogen zeker ook een aanvraag indienen

Het is het tweede jaar dat Mechelen deze actie op poten zet. Vorig jaar kregen 17 gevelbanken en 10 picknicktafels een plekje in Mechelen. Maar Rabau denkt dat het nog beter kan: "Uit de evaluatie van vorig jaar blijkt dat de aanvragen vooral uit het centrum en de stadsrand van Mechelen kwamen. Bij deze doe ik dan ook een warme oproep aan de inwoners van Battel, Heffen, Walem, Muizen, Leest en Hombeek om ook een exemplaar aan te vragen."

Volgens Rabau wordt er, buiten de aanvraag, niet veel van de inwoners verwacht: "De bedoeling is dat inwoners samen met 1 à 2 buren een bank of tafel aanvragen, en dan komt die in hun buurt terecht. Het enige dat wij vragen is dat als je er één aanvraagt, je de bank of tafel in kwestie ook onderhoudt." Wie graag een gevelbank of een picknicktafel wil aanvragen, kan dat hier.

Meest gelezen