Nachtclubs organiseren herdenkingsmoment naar aanleiding van 1 jaar coronasluiting

Op zaterdag 13 maart organiseren 25 nachtclubs, waaronder 9 Antwerpse, een symbolisch herdenkingsmoment. Het zal dan een jaar geleden zijn dat ze de deuren sloten omwille van corona. De eigenaars vragen om kaarsen, bloemen, teddyberen en tekeningen voor hun deur te leggen. Ze vragen ook meer financiële ondersteuning van de overheid.

Op 14 maart 2020 ging België in lockdown door corona, zo ook alle discotheken en nachtclubs. Met deze actie willen ze de aandacht trekken naar exact één jaar onafgebroken sluiting. De Antwerpse clubeigenaar Wim Van der Borght: “Deze sluiting is een drama voor de jongeren, want hun creatieve uitlaatklep is al een jaar verdwenen. Maar ook het voortbestaan van de clubs zelf wordt precair, want de steunmaatregelen zijn ruimschoots onvoldoende om te overleven.”

Ook voor Sam Schnabel van Club Vaag in Antwerpen begint de sluiting zwaar door te wegen. "Uiteraard is er het financiële aspect dat zwaar begint te worden. We hebben een jaar geleden onze deuren gesloten en het lijkt wel of iedereen ons vergeten is. Daarom willen we dit symbolische moment zaterdag organiseren. Iedereen is welkom, op een coronaveilige manier, om bijvoorbeeld een kaars voor onze deur te komen zetten."

De lijst van deelnemende nachtclubs:

 • Amigo, Gent
 • Ampere, Antwerpen
 • Bloody Louis, Brussel
 • C12, Brussel
 • Carré, Willebroek
 • Charlatan, Gent
 • Club Vaag, Antwerpen
 • Contrast Club, Gent
 • Fuse, Brussel
 • Grand Café Capital, Antwerpen
 • Ikon, Antwerpen
 • Kitsch Club, Knokke-Heist
 • Kompass Klub, Gent
 • La Cabane, Watermaal-Bosvoorde
 • Labyrinth Club, Hasselt
 • Lima, Antwerpen
 • Madame Moustache, Brussel
 • Mirano, Sint-Joost-ten-Node
 • Radar, Lokeren
 • Red & Blue, Antwerpen
 • Roxy, Antwerpen
 • Spirito, Elsene
 • The Villa, Antwerpen
 • Versuz, Hasselt
 • VK, Sint-Jans-Molenbeek

Meest gelezen