Derde overval in een week tijd in Vilvoorde: parket onderzoekt of het om dezelfde dader gaat

In Vilvoorde zijn deze week een bakkerij en een apotheek overvallen. Niemand raakte daarbij gewond, maar de eigenaars zijn wel zwaar onder de indruk. Vorige week vrijdag gebeurde hetzelfde bij een andere apotheker in de stad. Het parket onderzoekt of het om dezelfde dader gaat.  

Een jongeman stond woensdagmiddag geduldig te wachten aan bakkerij Dias Decoster, tot al het volk verdwenen was. Daarop stapte hij de bakkerij binnen en bedreigde de verkoopster met een vuurwapen. “Hij wou het geld uit onze kassa”, vertelt eigenares Véronique. “Mijn verkoopster heeft dan het geld in een zak gestoken en afgegeven. Daarna sloeg hij op de vlucht.” Enkele uren later kreeg de politie een oproep van een nieuwe overal, deze keer bij een apotheker. "Een man wandelde een apotheek binnen en toonde zijn vuurwapen. Ook daar is hij nadien gevlucht," klinkt het bij de politie van Vilvoorde.

Drie keer toegeslagen?

Vorige week vrijdag werd een Vilvoordse apotheek ook al het doelwit van een overval.  Ook toen vielen geen gewonden. Volgens de uitbaatster van de bakkerij zouden de beschrijvingen van de mannen op elkaar lijken, en zou het dus om dezelfde persoon kunnen gaan. Het parket onderzoekt die piste. Voorlopig ontbreekt nog elk spoor van de dader. 

Apotheek Goed aan de Leuvensesteenweg werd woensdag overvallen.

Meest gelezen