Jongeren van Affligem vragen om  regenboogzebrapaden als teken van verdraagzaamheid: "We gaan ze onmiddellijk aanleggen"

De gemeente Affligem wil versneld kleurrijke zebrapaden aanleggen als teken van verdraagzaamheid en tegen homohaat. Affligem was al van plan om een  regenboogoversteekplaats aan te leggen aan één basisschool, maar dat gaan ze nu aan alle scholen doen.

In december 2020 ontvingen alle Affligemse jongeren tussen 12 en 25 jaar enkele wenskaartjes waarop ze hun droom mochten noteren. Een droom die vaak terugkwam is het aanleggen van een regenboogzebrapad aan de school. Met het trieste voorval van afgelopen weekend in Beveren in het achterhoofd, besliste het college van burgemeester en schepenen van Affligem vandaag om de aanleg van de paden tot verdraagzaamheid versneld uit te voeren. 

Hoe mooi is het dat onze jeugd zelf de aanzet geeft tot verdraagzaamheid.

Greet Van Holsbeeck, schepen Affligem

"Er waren heel wat wenskaartjes bij met de vraag om een regenboogzebrapad aan de scholen aan te leggen", zegt schepen Greet Van Holsbeeck. "We moeten daar ook niet mee wachten tot volgend jaar om daar mee te starten. Wij pakken zéér bewust onze basisscholen aan omdat jonge kinderen openstaan voor alles en iedereen. Hoe mooi is het dat onze jeugd zelf de aanzet geeft tot verdraagzaamheid. De jongeren hadden ook wat anders kunnen vragen, maar toch vragen ze om een zebrapad voor verdraagzaamheid. Dat vind ik mooi."

Er zullen in totaal zeven regenboogzebrapaden in Affligem aangelegd worden.

Meest gelezen