belga image

Roeier Niels Van Zandweghe uit Brugge is opgetogen over koninklijk bezoek

Roeier Niels Van Zandweghe uit Brugge en zijn Oost-Vlaamse ploegmaat Tim Brys hebben bezoek gekregen van koning Filip op de watersportbaan van Willebroek. Met zijn bezoek wilde de koning duidelijk maken hoeveel waardering hij heeft voor alle Belgische atleten die zich - ondanks de coronacrisis - aan het voorbereiden zijn op de Olympische Spelen van Tokio. 

Het roeiduo Tim Brys en Niels Van Zandweghe gaat naar de Olympische Spelen. Koning Filip volgde hen op een training van heel nabij, vanop een vlot, op de Watersportbaan in Willebroek. De koning kreeg uitleg over hoe de training gemonitord wordt, om de prestaties nog te verbeteren.

Bruggeling Niels Van Zandweghe: "De koning heeft tot 3 keer toe gezegd dat hij onze inzet erg apprecieert. Hij wil ons zelfs komen aanmoedigen in Tokio, als de pandemie dat toelaat natuurlijk."

Meest gelezen