Sint-Truiden loopt al drie jaar belastingen mis die geïnd moeten worden bij bars aan Chaussee d'Amour

De stad Sint-Truiden krijgt de belasting op de bars op de Chaussee d'Amour al drie jaar niet meer geïnd. Nalatigheid vindt oppositiepartij S.PA. De huidige schepen van financiën zegt dat er juridische problemen zijn. 

De stad Sint-Truiden loopt heel wat geld mis, doordat deze belasting sinds 2018 niet meer geïnd wordt. Volgens voormalig burgemeester Ludwig Vandenhove (SP.A) leverde de belasting in 2015, 2016 en 2017 gemiddeld 170.000 euro op.  Hij voerde die belasting jaren geleden in, vanwege de overlast die de bars met zich mee brachten. 

Huidig schepen van financiën Jo François (N-VA) zegt dat er juridische problemen zijn, omdat de uitbaters van de bars vaak in het buitenland gevestigd zijn en met stromannen werken. Er is ook al geprobeerd om de eigenaars van de bargebouwen te belasten, maar ook dat zorgde voor juridische problemen. De schepen kondigt nu een beter onderbouwd reglement aan dat nog dit jaar van kracht zal worden. 

 

Meest gelezen