Vakantiewoningen in de fruitstreek voor de paasvakantie helemaal of bijna helemaal volgeboekt

Veel vakantiewoningen in de Limburgse fruitstreek zijn in de paasvakantie bijna of helemaal volgeboekt.  Dat is veel minder het geval voor de Bed & Breakfasts. Dat komt onder meer omdat je in een vakantiewoning je eigen potje kan koken, en in een B&B  niet.   

April is  bloesemmaand, en dat is in Haspengouw de toeristische topmaand. Vorig jaar is die voor de toeristische sector helemaal in het water gevallen, vanwege de lockdown. Dit jaar zal het ook minder zijn dan normaal, omdat de horeca nog dicht zal zijn. Maar logeren kan wel. 

Het is duidelijk dat vooral de vakantiewoningen in trek zijn. Je ziet dat  veel vakantiewoningen in de fruitstreek ofwel helemaal ofwel bijna helemaal volgeboekt zijn. Dat is voor B&B's veel minder het geval.  Dat bevestigt ook An Houben van de Fruithoeve in Hoeselt. "De vakantiewoning was dadelijk volzet, de kamers lopen iets minder vlot, dus er is wel een verschil."

Mensen kunnen in een appartement of vakantiewoning  zelf hun potje koken, en dat geeft deze logies nu toch een voordeel. Dat bevestigt ook Paul Coeckelbergs van vakantiewoningen het Hemelsveld in Alken: "Ik denk dat er een paar dingen zijn, vakantiewoningen zijn wat ruimer en je hebt er ook een kookgelegenheid. Het is bovendien een aparte woonentiteit, je komt met niemand in contact, en veel mensen vinden dat toch belangrijk." 

Mensen willen er even tussenuit

De gasten geven aan dat ze er behoefte aan hebben om er even tussenuit te zijn, zegt An Houben:. "Ze zeggen dat ze blij zijn even weg van huis te zijn, ook al zijn er niet veel mogelijkheden om te doen." Want ja, de horeca is nog dicht. Maar dat maakt tegenwoordig minder uit voor de gasten, vult Paul Coeckelbergs aan. "Vroeger was dat een nadeel, mensen zagen het als een beperking dat horeca gesloten was, maar nu is de mindset veranderd. Mensen komen om hun ding te doen binnen de familie, om te wandelen en te fietsen. Vroeger zag men meer de beperking, nu meer de mogelijkheden."

Meest gelezen