Agentschap Wegen en Verkeer

Vijf dagen lang slechts 70 kilometer per uur op E40 ter hoogte van werken aan brug in Affligem

Vanaf vandaag tot en met maandagochtend 15 maart wordt er gewerkt aan de nieuwe brug op de E40 ter hoogte van Affligem. Daardoor geldt op de E40 tussen de op- en afrittencomplexen van Affligem en Ternat een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur. Er zullen ook snelheidscontroles plaatsvinden.

Begin februari startte het Agentschap Wegen en Verkeer met de bouw van een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de E40 in Affligem. Deze week wordt er beton gestort op het wegdek van de brug. Daardoor mag je ter hoogte van de brug maar maximum 70 kilometer per uur rijden. "Als het autoverkeer te snel onder de brug door rijdt, dan zouden de stalen liggers van de brug te veel bewegen", legt Anton De Coster van Wegen en Verkeer uit. "En dat zou grote nadelige gevolgen kunnen hebben voor het uithardende beton. Om een goed resultaat te hebben moet de snelheidsbeperking minstens 72 uur na het storten van het beton van kracht blijven."

Flitscontroles

Om zeker te zijn dat er niet sneller wordt gereden zal er gecontroleerd worden op snelheid. "Bij het naderen van de werfzone zullen bestuurders eerst hun snelheid moeten verlagen tot 90 kilometer per uur en daarna tot 70. In beide rijrichtingen zullen er snelheidscontroles gebeuren om die beperkingen af te dwingen", besluit De Coster. 

Meest gelezen