Natuurpunt laat werken voor Lidl-project Liedekerke stilleggen

In Liedekerke is een aannemer gestart met het rooien van de bomen langs de Affligemsestraat in de buurt van de stationsomgeving. Op die plaats komen twee blokken met in totaal 32 appartementen en een filiaal van Lidl. Natuurpunt heeft via een juridische strijd de werken laten stilleggen.

Voor de 32 nieuwe appartementen en het nieuwe filiaal van warenhuisketen Lidl aan de Affligemsestraat, moet een stukje natuur verdwijnen. En dat zorgt in Liedekerke al een tijdje voor veel discussie en verzet. Zo heeft Natuurpunt al verschillende procedures lopen om het project tegen te houden. De natuurvereniging plaatste ook enkele foto's op sociale media die verontwaardiging uitlokten. 

Maar maandag is een aannemer dan plots toch begonnen de bomen te rooien. Natuurpunt heeft die werken intussen laten stilleggen maar het kwaad is al geschied; op één dag is alles daar eigenlijk al verwoest. Donderdag wordt beslist of de werken gewoon verdergezet mogen worden.

Meest gelezen